Vooral in Randstad is gekte op huizenmarkt terug
29 juli 2015
De starterslening: nog tot 2017
3 augustus 2015

10 tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

De komende weken gaan veel mensen lekker op vakantie, maar inbrekers niet. Zij weten dat dit de periode is om hun slag te slaan. Jij kunt dat voorkomen door een aantal eenvoudige maatregelen te nemen, waarmee je de kans op inbraak verkleint. Want ook al heb je een inboedelverzekering, je maakt er liever geen gebruik van.
  1. Laat niet via de voicemail of op social media weten dat je met vakantie bent. Inbrekers zitten helaas ook op Facebook en Twitter.
  2. Zorg dat jouw huis een bewoonde indruk geeft. Laat wat kopjes op het aanrecht staan en leg de krant op tafel. Ook kun je een tijdschakelaar instellen, waarmee een paar lampen af en toe aan gaan. Zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn.
  3. Laat iemand de post weghalen zodat er geen stapels achter de deur liggen. Die kun je goed liggen, zien als je een voordeur met glas hebt.
  4. Zorg dat de ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Met een Politiekeurmerk Veilig Wonen krijg je vaak korting op de inboedelverzekering.
  5. Hoe beter jouw huis zichtbaar is vanaf de weg, hoe minder groot de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en laat de gordijnen open.
  6. Heb je een oprit? Laat de buren er af en toe hun auto parkeren, zodat het lijkt of er iemand thuis is.
  7. Sein de buren in zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.
  8. Berg kostbare spullen goed op, zodat ze niet vanaf de straat te zien zijn.
  9. Maak het de inbreker niet makkelijker dan het al is. Laat geen lader, trap of vuilcontainer onbewaakt achter in de tuin. Hiermee kan een inbreker namelijk sneller toegang krijgen tot de bovenetage van je woning.
  10. Buitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers af.

Dekking inbraak op inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering ben je standaard verzekerd voor inbraak en diefstal. Eventuele schade aan jouw huis door inbraak is verzekerd op de opstalverzekering. Ook al heb je een goede verzekering, het blijft erg vervelend als er wordt ingebroken. Neem in ieder geval zo snel mogelijk contact op met jouw verzekeraar of met ons. Zo kan de schade snel worden afgehandeld. En doe ook altijd aangifte bij de politie van de inbraak.