Vakantie met kinderen, tips en ideeën

Tropische storm Thailand: wat heb je aan je reisverzekering?
8 januari 2019
Bewustwording
4 februari 2019

Je kunt overal met kinderen, baby’s, peuters, kleuters, tieners en pubers, op vakantie, alleen heb je wat meer voorbereidingen nodig en het gaat allemaal niet zo snel, als dat je samen op vakantie gaat. Maar bedenk wel, dat je met kinderen vaak de mooiste vakantieherinneringen maakt. Met een aantal tips en ideeën help ik u misschien een beetje op weg om een goede keuze te maken.

Waar gaan we heen met kinderen?

Actieve gezinsvakanties

Wandelen, fietsen, ezeltochten, kanoën of vlot varen. Het kan allemaal met kinderen, er zijn meerdere reisorganisaties die hierin gespecialiseerd zijn. Er zijn veel mogelijkheden in bijna elk Europees land, of ver daarbuiten.

Kant en klare rondreizen voor gezinnen

Er zijn reisorganisaties die goede kant en klare rondreizen voor gezinnen aanbieden. Zelf een rondreis samenstellen kan een behoorlijke klus zijn, maar ConnyReizen helpt u graag met het samenstellen van een onvergetelijke reis.

Glamping en camping met kinderen

Een uitgebreid aanbod van campings in heel Europa, van middelgroot en redelijk basic tot campings met alle faciliteiten die je je maar voor kunt stellen.

De safaritenten zijn comfortabel en basic tegelijk. Koken op een vuurtje en slapen in een heerlijk bed. Gecombineerd met de hele dag buiten leven. Echt slow living tijdens je vakantie met kinderen.

Er zijn ook glamping-accommodaties waar de gasten kunnen meehelpen op de boerderij. Daarnaast wordt er op elke boerderij gezorgd voor extra activiteiten. Het was nog leuker dan vooraf gedacht.

Hotels met familiekamers

Hotels met familiekamers zijn er in alle soorten en maten. Bent u gewend om een hotel te boeken als u op vakantie gaat, dit kan dan ook gewoon als u met de kinderen op vakantie gaat. Er zijn veel mogelijkheden en voor baby’s en peuters zijn er ook veel faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een baby-badje en kinderbedje.

Bungalowparken en vakantiehuisjes

Dan zijn er natuurlijk nog de bungalowparken en vakantiehuizen in binnen en buitenland met mooie zwembaden en een animatie-team tijdens de schoolvakanties, die uw kinderen de hele dag bezig kunnen houden met o.a. knutselen, sporten speurtochten, kampvuren bouwen op het

strand, disco’s, knutselen, etc.

Campervakantie

Kinderen van iedere leeftijd kunnen mee op een campervakantie. Voor kleine kinderen reist het gemakkelijker dan een autovakantie (met caravan). Neem een campingbedje mee als box en je creëert overal een veilige omgeving.

Naarmate de kinderen ouder worden neemt de behoefte aan contact met (vakantie)vriendjes toe.

Dat is geen probleem wanneer je dan met de camper meer campings opzoekt. Of wanneer je met meerdere gezinnen met camper op pad gaat.

Over het algemeen zijn kinderen zeer flexibel, en zullen zij ook van de vrijheid van een campervakantie genieten. Zeker als je de voor hen leuke plekken bezoekt.

Tips voor onderweg

De belangrijkste tip voor onderweg is om te genieten van de reis. Plan geen lange ritten, dat is de fout van veel beginnende camperaars. Het is overal mooi en met een camper overal vakantie.

Overweeg om een grote camper te huren of kopen. Hiermee hoef je niet telkens de bedden op te ruimen om te kunnen eten. Je kan dan ook veel sneller weer doortrekken als je wilt.

Vliegreizen met kinderen spannend? Gewoon doen!

De gedachte aan het reizen met kinderen kan best overweldigend zijn, maar het belangrijkste waar je aan moet denken is: er komt ook een eind aan. Je zult uiteindelijk aankomen. Je zult het overleven. Het reizen met baby’s vergt wat meer voorbereidingen, maar is goed te doen. 

 • Kinderen tot 2 jaar reizen in een vliegtuig gratis mee, ze hebben geen eigen stoel.  Kinderwagen of buggy kan tot aan het vliegtuig mee, u krijgt deze weer terug op de band met de koffers.
 • Op veel luchthavens is het toegestaan babymelk en babyvoeding in containers van meer dan 100ml mee te nemen langs de security.
 • Laat uw kindje uit een flesje drinken tijdens het opstijgen en landen van het vliegtuig, het vermindert de druk op hun oortjes.
 • Probeer je vluchten rond bedtijd te plannen wanneer je gaat vliegen met kinderen. Avondvluchten kunnen wat duurder zijn, maar een slapend kind een zegen voor iedereen.
 • Als je een aansluitende vlucht moet halen, zorg dan dat je voldoende tijd hebt.
 • Schrijf je telefoonnummer op de hand van je kind als je bang bent dat je ze kwijtraakt op een overvol vliegveld.
 • Neem een knuffel en speentje mee voor de allerkleinsten en voor oudere kinderen spelletjes en een I-pad waarop films staan.
 • Voor Zuid-Afrika geldt het volgende: Er is een officieel internationaal geboortecertificaat vereist voor elk meereizend minderjarig kind.
 • Voor ouders die alleen reizen met kinderen naar het buitenland is een toestemmingsformulier nodig. Dit formulier heeft u nodig om aan te tonen dat personen die het gezag over het kind hebben u hiervoor toestemming hebben gegeven. Het formulier is niet verplicht maar zorgt wel voor een snellere grenscontrole
 • .https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland

En vraag van tevoren, wat de mogelijkheden zijn, in de accommodatie op de bestemming, voor kleine kinderen. Is er een kinderbedje, box, kinderstoel etc. en worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht.

Wat moet u niet vergeten?

 • Als u naar het buitenland gaat, dan heeft uw baby ook een paspoort, ID nodig.
 • Als u verder weg gaat zoek dan uit welke vaccinaties u nodig heeft, ook voor kleine kinderen en of er visa nodig zijn.
 • Zorg dat u een goede reisverzekering heeft.
 • Een extra reisapotheek voor kinderen met pleisters en verband, vallen- en stotengel, kinder-paracetamol, thermometer, neusspray en desinfectiemiddel en reistabletjes.

Er zijn nog veel meer tips voor reizen en vakantie-vieren met kinderen. In eigen land, ver weg, met de auto, met het vliegtuig of een misschien wel een cruise met het hele gezin, ik help u graag met het uitzoeken van een onvergetelijke vakantie.

Mail, app of bel mij, ConnyReizen 06-20908189,
e-mail: conny@mijnreiskennis.nl.

Fijne vakantie!