Biertje teveel? Niet verzekerd bij autoschade
7 juni 2021
Naar het buitenland? Neem je internationaal verzekeringsbewijs mee.
7 juni 2021

Heb jij dit jaar al vakantieplannen? Maar liefst twee derde van alle Nederlanders heeft al een reis geboekt, of zegt dit nog te willen doen. Uit onderzoek , blijkt dat bijna de helft van deze mensen kiest voor een vakantie in Nederland. Maar heb je dan nog wel iets aan je reisverzekering?

Verzekerd voor schade, diefstal en pechhulp

Heb je wat aan je reisverzekering als je op vakantie gaat in Nederland? Het antwoord op deze vraag is ‘ja’, maar dit heeft wel wat uitleg nodig. Een belangrijke dekking van je reisverzekering is die voor medische kosten. Erg handig als je in een land met dure medische zorg in het ziekenhuis komt te liggen. Maar blijf je in Nederland? Dan zijn medische kosten gewoon verzekerd op je zorgverzekering. Toch kan een reisverzekering in Nederland een goede keuze zijn. Dat heeft te maken met drie dekkingen: bagage, schade aan je verblijf en pechhulp.

Bagage

Ook als je binnen Nederland vakantie viert kan er van alles met je bagage gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het laten vallen van je fotocamera of diefstal van je smartphone of dure zonnebril. Zodra je met je ingepakte koffer naar de auto loopt, valt je bagage niet meer onder je inboedelverzekering. Heb je geen aparte buitenshuisverzekering? Dan is een reisverzekering afsluiten een slim idee.

Schade aan je verblijf

Al ben je nog zo voorzichtig, per ongeluk schade aan je vakantiehuisje of hotelkamer veroorzaken kan iedereen overkomen. Een gebroken koffiekopje kun je vast zelf nog wel betalen, maar bij grotere schades kan dat anders zijn. Wist je dat dit niet verzekerd is op je aansprakelijkheidsverzekering? Met een reisverzekering ben je hier wél voor gedekt.

Pechhulp

Heb je nog geen aparte pechhulpverzekering? Dan kun je je reisverzekering met deze dekking uitbreiden. Deze extra dekking heet ook wel ‘automobilistenhulp’. Hiermee heb je recht op hulp en vervangend vervoer als je auto tijdens de vakantie kapot gaat.

Kies de beste reisverzekering voor jou

Ga je deze zomer in Nederland op vakantie? Of ga je binnenkort een lang weekend naar een camping of bungalowpark? Sluit dan nu nog een reisverzekering af.

Hoe zit het dan met je annuleringsverzekering?

Inmiddels weet iedereen dat een annulering vanwege corona niet meer door de annuleringsverzekering vergoed wordt. Maar voor alle andere annuleringsredenen geldt hij nog wel gewoon. Dus kan je vakantie niet doorgaan, of moet je eerder naar huis, vanwege ziekte of overlijden van een naast familielid? Dan kun je gewoon een beroep doen op je annuleringsverzekering.