Meer schuurinbraken

Scheidingsbemiddelaar voor Zuidwest Nederland
2 september 2019
Wat kost een fiets van de zaak?
2 september 2019

In vijf provincies is het aantal inbraken in schuren, boxen en garages in de eerste helft van dit jaar toegenomen vergeleken met dezelfde periode in 2018. Het gaat hierbij om de provincies Gelderland, Groningen, Drenthe, Noord-Brabant en Zeeland. Landelijk daalde het aantal inbraken met vier procent. In et eerste half jaar werden 12.436 mensen slachtoffer van een inbraak in een bijgebouw. Dat is bijna 70 keer per dag.

Dat blijkt uit een analyse van Nationale Politiedata. De site inventariseerde ook de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen. Min of meer standaard is de eis dat er zichtbare sporen van braak moeten zijn. Zijn er geen sporen, en is de verzekerde bijvoorbeeld vergeten de deur op slot te doen, dan keert de verzekering de schade niet uit.

Verzekerd bedrag

Vijftien verzekeringen hanteren een maximaal verzekerd bedrag voor diefstal uit een bijgebouw. Die maxima liggen tussen de 250 en 10.000 euro. Wie spullen van veel waarde in schuur of garage heeft staan, doet er daarom verstandig aan te controleren of het maximum verzekerd bedrag toereikend is.