We zijn behoorlijk gehecht aan onze mobieltjes. Verlies jij die van jou bijna nooit uit het oog? Zelfs dan kan het gebeuren dat je mobiele telefoon toch een keer uit je handen glipt. Op de stenen vloer. Of helemaal pech: in het water. We kennen allemaal dat spannende moment dat je hoopt dat de schade meevalt. En de frustratie als blijkt dat het hele scherm kapot is. Wat dekt je inboedelverzekering bij val- en stootschade aan je mobiele telefoon?
De laatste jaren komt het steeds vaker voor bij inboedelverzekeraars: meldingen van schade aan mobiele telefoons. Door het oplopend aantal meldingen zijn de kosten van verzekeraars flink omhoog gegaan. Daarnaast is het moeilijk om te controleren of een ongelukje met een mobiele telefoon ook echt in huis is gebeurd. Daarom is de dekking van val- en stootschade aan mobiele telefoons door je inboedelverzekering verminderd.
Tegenwoordig heb je bijna altijd een allrisk verzekering nodig voor de dekking van telefoonschade door eigen schuld. Een standaard inboedelverzekering is dus vaak niet genoeg om de kosten terug te krijgen. Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om een aparte telefoondekking te kiezen. Zo’n dekking is een stuk uitgebreider dan de standaarddekking van een inboedelverzekering. Je bent dan niet alleen binnenshuis, maar ook buiten gedekt tegen diefstal en schade. En je betaalt vaak geen eigen risico. Voor deze extra dekking betaal je natuurlijk wel meer premie. De dekking kan per verzekeraar verschillen.
Heb je schade aan je smartphone? Houd er dan rekening mee dat bij steeds meer verzekeraars een eigen risico geldt. Dit betekent dat je een deel van de kosten zelf moet betalen als je je telefoon laat repareren. Ook kunnen er aanvullende voorwaarden gelden. Bijvoorbeeld dat je alleen een volledige dekking krijgt als je je telefoon laat herstellen bij een gecontracteerde reparateur. Het is dus slim om altijd de polisvoorwaarden van je verzekering te checken.
Wil je je verzekeren tegen val- en stootschade aan je mobiele telefoon? Dan heb je dus vaak een extra dekking nodig bij je inboedelverzekering. Toch zijn er ook nog verzekeraars die wél volledige dekking bieden voor telefoonschade, zonder verdere voorwaarden. Het is dus verstandig om te zoeken naar een verzekering die qua premie en dekking goed bij je past. Maar het is niet altijd makkelijk om in de polisvoorwaarden te zien hoe het precies zit met de dekking van val- en stootschade. Wij helpen je graag. Maar extra handig: we hebben de voorwaarden per verzekeraar ook apart op een rijtje gezet. Klik hieronder op de link om het om per inboedelverzekeraar te zien of ze val- en stootschade vergoeden. En of je daar een eigen risico voor betaalt.
Goed om te weten: de verschillen in dekking zitten in de schuldschade. Dus als je zelf in huis je telefoon stoot of laat vallen. Diefstal of brandschade in huis van de eigenaar is bij alle inboedelverzekeraars gedekt.