Geniet van ‘La Dolce Vita’ in Italië

Zomerse bui? Ben je dan verzekerd voor wateroverlast of blikseminslag?
31 augustus 2020
Aantal inbraken daalt landelijk met 18% tijdens de corona-crisis
6 oktober 2020

Het coronavirus heeft de afgelopen flink wat roet in het eten gegooid. Gelukkig kunt u wel genieten van een overheerlijk bord pasta of een lekkere gelato! Avontuurlijke excursies, romantische gondeltochten en met een Vespa langs eeuwenoude bouwwerken rijden doe je in Italië.

Rome

Een bezoek brengen aan de Romeinse Tijd doe je in Rome. De hoofdstad van Italië ligt bezaaid met monumenten uit de Oudheid die inmiddels wereldberoemd zijn. Wat dacht je van het Colosseum, Forum Romanum, de Spaanse trappen of de Trevifontein. Tijdens je trip kun je ook niet om Vaticaanstad heen. Het domein van de Paus ligt middenin de stad en is bekend van de rijk versierde Sixtijnse Kapel en het imposante Sint-Pieterplein. Bijkomen van het sightseeing kan ’s avonds op Trastevere: knus, haast dorps, vol barretjes en restaurantjes!

Venetië

Voor velen is Venetië een stad die hoog op de bucketlist staat.  Je partner verrassen met een romantisch weekend weg kan prima in deze stad. Een traditionele gondeltocht over die kanalen en langs die bruggen is cliché, maar o zo romantisch. Onderweg zorgen de indrukwekkende Palazzi en rijk versierde bruggen voor heel wat mooie momenten. Venetië is volstrekt uniek en moet je een keer meegemaakt hebben!

Toscane

Op een verrassend klein oppervlak aan de Arno rivier ligt Florence, hoofdstad van Toscane. Florence is één van de belangrijkste cultuursteden ter wereld. De historische binnenstad barst van de must-sees. Florence is de bakermat van de Renaissance; beroemde kunstenaars, schrijvers en wetenschappers zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo hebben hier gewoond. Florence (Firenze) is betoverend, romantisch en druk. Het levendige straatbeeld wordt aangevuld met zonnige terrasjes, pizzeria’s en ijssalons. Verken de stad met zijn vele straatjes en pleinen al wandelend of op de fiets.

Wist je dat?

Wie is de Mol 2020 is opgenomen in Toscane. De tien oud-deelnemers krijgen een herkansing de mol te ontmaskeren. De ex-kandidaten starten hun zoektocht naar de Mol in de oorsprong van de Renaissance.

Napels

Napels is gelegen in het armere zuiden van het land. In de achterafstraatjes vol waslijnen. 

Waar oude mannetjes op bankjes urenlang discussiëren. En waar de pizza nog gebakken en gegeten wordt zoals dat hoort: met alleen olijfolie, basilicum, tomaten en buffelmozzarella. Napels is gelegen in een van de mooiste baaien van de wereld, met in de nabijheid de vulkaan Vesuvius. Wordt wakker met uitzicht op de vulkaan en met een beetje mazzel is de vulkaan net actief en zie je de rookpluimen opstijgen tijdens het ontbijt. Tijdens een excursie naar de Vesuvius kun je de vulkaan zelf beklimmen en de indrukwekkende krater van dichtbij bewonderen. En in het nabijgelegen Pompeï ontdek je wat een uitbarsting kán doen.

Cinque Terre

Stel je een heuvelachtige strook kust voor, waar in iedere baai een snoezig regenboog-dorpje ligt, vol kronkelige straatjes, verse gelato en met vrolijk gestreepte parasols. Dat is Cinque Terre in Italië, een UNESCO werelderfgoed. Cinque Terre ligt aan de mediterrane kust in de regio Ligurië in Italië, op ongeveer anderhalf uur ten noordwesten van de dichtstbijzijnde grote stad: Pisa. De plaats bestaat uit de vijf vissersdorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Je vind er lange boulevards, heerlijke stranden en volop terrasjes, bars en restaurants.

De ReisMeiden houden vanzelfsprekend het nieuws per land nauwlettend elke dag in de gaten. Daarin volgen we het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Uiteraard staat voorop dat wij je natuurlijk niet op vakantie laten gaan naar een bestemming die onveilig wordt geacht. Wij staan voor een onbezorgde vakantie, waarin plezier voorop staat. Daar horen zorgen over veiligheid natuurlijk niet bij. Je mag op ons rekenen!

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl