Excursies op vakantie niet altijd verzekerd

Woninginbraak: 6 slimme verzekeringstips
1 juli 2019
Groepsrondreis Sicilië
25 juli 2019

Voor veel mensen komt langzaam de zomervakantie weer in zicht. Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit? Geniet je vooral lekker van de zon, zee en het strand? Of mag het voor jou wel wat actiever? Steeds meer mensen kiezen voor dat laatste. Ga je iets doen in de lucht, op een berg, op of onder water? Let dan extra goed op, want medische kosten zijn niet altijd volledig verzekerd. Check daarom voor vertrek je zorg- en reisverzekering. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Medische kosten op reis

Moet je op vakantie in het buitenland naar het ziekenhuis of een dokter? Dan hangt het van de dekking van je reis- en/of zorgverzekering af hoeveel je van de rekening vergoed krijgt. Vaak moet het in ieder geval gaan om de kosten voor spoedeisende medische hulp. ‘Planbare’ behandelingen die je ook na je vakantie in Nederland kunt laten doen, vergoedt je verzekeraar lang niet altijd. Als je van plan bent hier kosten voor te maken, vraag dan vooraf toestemming aan je verzekeraar. Met je zorgverzekering ben je in ieder geval verzekerd voor spoedeisende medische kosten tot het Nederlandse tarief. Zijn de kosten hoger? Dan kan dit aanvullend op je zorg- of reisverzekering verzekerd zijn.

Gevaarlijke sporten

Heb je geneeskundige kosten meeverzekerd op je reisverzekering? Dan ben je in principe goed verzekerd als je op vakantie zorg nodig hebt. Maar ga je een gevaarlijke sport beoefenen? Dan geldt deze dekking alleen als je ook ‘gevaarlijke sporten’ meeverzekerd. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Abseilen
  • Bergbeklimmen
  • Bungeejumpen
  • Diepzeeduiken
  • Paragliden
  • Raften

Welke sporten ‘gevaarlijk’ zijn verschilt per verzekeraar. Wil je zeker weten dat dat jouw sport verzekerd is? Check dit dan bij je verzekeraar. Ben je nog op zoek naar een reisverzekering? Onze experts helpen je graag.

Ga goed voorbereid op reis

Veel mensen beslissen pas ter plekke welke activiteiten ze op vakantie gaan doen. Daar is het natuurlijk ook vakantie voor. Maar ben je avontuurlijk aangelegd en heb je geen aanvullende zorgverzekering voor het buitenland? Regel dan voor vertrek een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten en gevaarlijke sporten. Tijdens je reis kun je dit namelijk niet meer aanpassen. En voor het geld hoef je het niet te laten. Voor een doorlopende reisverzekering betaal je per maand maar een paar euro meer.