Welke auto’s zijn waardevast en waarom is dat zo?
9 februari 2022
[2022] Had jij in 2021 een bijbaantje? Laat geen geld liggen
7 maart 2022

Engeland is een land van tradities; de liefde en respect voor het verleden speelt daar ook een grote rol in. Dat zie je terug in de fraaie stadscentra, historische stadjes, behoud van landgoederen -en kastelen maar ook in het verzamelen van antiek.

Wie Engeland als grijs en grauw bestempelt is nog nooit in het land geweest. Ja, het regent er vaak, maar er zijn ook genog mooie dagen. In Zuid-Engeland zijn niet voor niks tropische stranden te vinden. En ook de majestueuze kastelen zijn allesbehalve saai.

Je kunt bijvoorbeeld een hotel boeken in de hoofdstad Londen om de wereldstad te ontdekken of je kunt een rondreis maken.

Een vakantie in Engeland is als op reis gaan naar een oude bekende. We rijden met Barnaby door het pittoreske landschap van ‘Midsummer Murders’. We lopen met Inspector Morse door Oxford en gelukkig hebben we Sherlock Holmes in Londen. Wat is er Engelser dan rijden over plattelandsweggetjes tussen hagen en stenen muurtjes. De dorpjes met middeleeuwse vakwerkhuizen. De pub voor een pint en een maaltijd tussen de Engelse families. De schitterende ‘stately homes’ en kastelen waar eeuwen geschiedenis voelbaar zijn. De spiegelende meren, ruige klifkusten en eenzame heidevelden. Tijdens een vakantie schuiven je beeld en de werkelijkheid van Engeland langzaam maar zeker over elkaar.

Het Lake District: een magneet voor schilders en dichters
Welkom in het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk: het Lake District, gelegen in het noordwesten van Engeland. Artiesten, dichters en schilders halen hier al eeuwen inspiratie uit het natuurschoon. En met glinsterende meren, verborgen valleien en kleine natuurstenen huisjes is dat niet gek! Neem een kijkje in Hill Top Cottage, waar Beatrix Potter veel van haar beroemde werken heeft geschreven zoals Pieter Konijn. Of waan je in de wereld van de romantische dichter William Wordsworth in zijn voormalige woning Dove Cottage, nu een museum vol memorabilia.

Laat films tot leven komen in Alnwick Castle
Alohomora! Stap door de deuren van het Alnwick Castle en ontdek de betoverende schoonheid van het beroemde tovenaarskasteel uit de Harry Potter-films. Dit kasteel is magisch mooi. Het kasteel werd rond 1100 gebouwd na de Normandische verovering van Engeland en is ondertussen het op een na grootste bewoonde kasteel van Engeland. Wist je dat hier ook delen van Transformers, Downtown Abbey, Star Trek en Robin Hood zijn opgenomen?

Wandel door de kleurrijke tuinen van Kent
Geniet met al je zintuigen van de fleurige en geurende tuinen van het graafschap Kent, ook wel bekend als de ‘Garden of England’. Reis door de geschiedenis van organisch tuinieren in de veertien verschillende thematuinen van Yalding Organic Gardens. Van een 13e-eeuwse apothekerstuin tot een zintuigprikkelende kindertuin voor de tuinders van de toekomst. Of geniet van waanzinnige vergezichten over de Weald en de heuvels van de North Downs in een van de hoogste tuinen van Kent: Emmetts Garden. In de lente zijn de beboste heuvels bedekt met een tapijt van blauwe druif, gevolgd door bloeiende rododendrons en azalea’s in het begin van de zomer.

Ontdek de museumhoofdstad van de wereld: Londen
In de Engelse hoofdstad kom je tijd tekort. Voor liefhebbers van musea, gastronomie en architectuur is Londen een waar paradijs. Londen heeft meer dan vijftig gratis musea uiteenlopend van kunst en literatuur tot wetenschap en oorlog. Fans van moderne kunst kunnen hun hart ophalen in Tate Modern, met werken van onder andere Dalí, Picasso en Warhol. Een andere parel is het Natural History Museum, het gigantische gebouw is op zichzelf al een bezoek waard. Ontdek alles over onze planeet: van enorme skeletten van dinosaurussen en walvissen tot piepkleine insecten en fossielen.

Bewonder de verschillende vormen van architectuur in Londen vanuit Sky Garden. Zoef naar de 37e verdieping en geniet van een indrukwekkend uitzicht over de stad vanaf het 360 graden dek. Bijzonder: de bovenste verdieping is ook een grote binnentuin met overal bloeiende bloemen, planten en zelfs exotische palmbomen.

Het mysterie van Stonehenge
Laat je verwonderen door een van de meest mysterieuze plekken van de wereld: Stonehenge. Deze plek in het zuiden van Engeland is een van de meest onderzochte archeologische bouwwerken. Volgens onderzoekers werden de stenen tussen 2600 en 2480 v. Chr. geplaatst en diende het als begraafplaats voor de elite. Ondanks de gevonden botten bestaat er discussie over de periode en functie van deze plek. Sommige geleerden denken dat het een astronomisch conservatorium was terwijl anderen weer denken dat het een religieus monument is geweest.
Een ander mysterie is hoe de stenen op de huidige plek zijn gebracht. Ze komen namelijk uit een gebied in Wales, 350 kilometer verderop. De stenen wegen gemiddeld 25 ton per stuk, ongeveer het gewicht van zes olifanten! Leer alles over het mysterie van Stonehenge in het bijbehorende museum, waar ook jij waarschijnlijk met meer vragen dan antwoorden uitkomt.

Word jij ook al helemaal enthousiast? De Reismeiden helpen je graag om een passende reis naar Engeland uit te zoeken.

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl

https://www.facebook.com/deReisMeiden/