Gestegen benzineprijs zorgt voor vakantietwijfel
5 juli 2022
Stijgende energieprijzen: 4 vragen én antwoorden
3 augustus 2022

Als je een bijzondere stedentrip zoekt is Dubai zeker een aanrader. Deze stad is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Dubai is een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad van het emiraat Dubai is de stad Dubai. Het is een stad van contrasten: er staan hele moderne nieuwe gebouwen en langs de Dubai Creek zie je de traditionele manier van handelen met de dhow (houten bootjes).

Alles is groot, groter, grootst, je kijkt je ogen uit!

Burj Khalifa, hoogtepunt in Dubai
Met 828 meter staat op eenzame hoogte in de lijst van bezienswaardigheden de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Vanuit het straatbeeld zal de toren niet te missen zijn, maar het wordt vooral indrukwekkend als u Burj Khalifa gaat bezoeken. Alleen al de lift naar boven is een unieke beleving, waar met licht en geluid de spanning wordt opgebouwd. Je kunt dan het uitzichtplatform  op de 124e of 148e verdieping bezoeken, waar je een geweldig uitzicht over Dubai hebt.

The Dubai Mall & Aquarium
Aan de voet van de Burj Khalifa ligt The Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. De The Dubai Mall heeft naast 1300 winkels nog meer geweldige dingen te bieden: een schaatsbaan, een kartcentrum en in het atrium Dubai Aquarium, het grootste aquarium ter wereld met de aangrenzende Underwater Zoo

Woestijnsafari’s
Soms zou je in het moderne Dubai bijna vergeten dat het een wereldstad is die pas redelijk recent in de woestijn is opgerezen. Wat je dus zeker moet doen is een woestijnsafari maken. Dat kan op verschillende manieren. Met kamelen door de woestijn is een bijzondere ervaring. Met een 4×4 is het veel spannender. Vooral het ‘dune bashen’ is tof: vol gas scheur je de hoge zandduinen op, bijna bovenaan wordt het stuur omgegooid en raas je weer naar beneden. Voor heel even maken de stilte en de rust in de woestijn plaats voor actie en adrenaline. In de avond is het prachtig om een zonsondergang mee te maken.

Burj Al Arab
Een van de bekendste iconen van Dubai is de Burj Al Arab (‘De Toren van de Arabieren’). Enerzijds is het met zijn vorm van een zeilboot een opvallende verschijning aan de kustlijn, anderzijds staat het bekend als het meest luxueuze hotel ter wereld, waarbij het onofficieel gepromoot wordt als het enige 7-sterren hotel ter wereld.

Dubai Marina
Dubai Marina is een populaire wijk rond de grote jachthaven en ligt vlakbij het populaire strandgebied van ‘The Beach at JBR’. De wijk Dubai Marina met tal van wolkenkrabbers, restaurants en terrassen wordt ook wel gezien als het nieuwe Dubai en zeker in de avonden is dit een zeer populaire bestemming. Wandel hier ook over de Marina Walk, de promenade die langs het water van de jachthaven met de vele luxe boten loopt.

Dubai Museum & Al Fahidi Fort
Dubai is geen stad die uitblinkt in musea, maar het Dubai Museum, gevestigd in het Al Fahidi Fort in het historische centrum Burj Dubai, verdient toch een plaats bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubai. Het museum vertelt vooral de geschiedenis voordat het emiraat een rijke oliestaat werd. U ziet o.a. een traditioneel woonhuis, oude wapens en leert meer over parelduiken. Bijzonder is dat het Dubai Museum gevestigd is in een verdedigingsfort uit 1787, het oudste gebouw van de stad.

Historisch centrum en soeks
Tussen de vele wolkenkrabbers van de enorme metropool zou je bijna over het hoofd zien dat er ook een oud stadsgedeelte in Dubai aanwezig is. Toch is het bezoeken van het historische Dubai een leuke (en goedkope) activiteit, aangezien u heerlijk kunt rondlopen door de smalle straatjes en vele ‘soeks’ (Arabische markten). Het oude centrum bevindt zich eigenlijk aan beide zijdes van de Dubai Creek in de wijken Bur Dubai en Deira.

Combineer je stedentrip met een strandvakantie
Als je naar Dubai gaat, kun je een stedentrip prima combineren met een strandvakantie, want Dubai heeft heerlijke stranden en helder zeewater. Jumeirah Beach is een mooi strand met uitzicht op het 7-sterrenhotel. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden heel heet kan zijn (rond de 40 graden).

Dubai moet je een keer gezien hebben!

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl

https://www.facebook.com/deReisMeiden/