hypotheek oversluiten
Grote verschillen in kosten bij aanpassen hypotheek
18 augustus 2015
De beurs crasht! Wat merk jij ervan?
27 augustus 2015

Drie op de tien Nederlanders kan uitvaartkosten niet betalen

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van de uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 56.103 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

De kosten van een uitvaart bedragen al snel € 8.000,-. Op de vraag of men als nabestaande deze kosten binnen een betalingstermijn van 30 dagen zou kunnen betalen als een dierbare overlijdt, geeft 29% van de ondervraagden aan hiervoor geen enkele mogelijkheid te zien. 12% geeft aan het bedrag niet zelf te kunnen betalen, maar verwacht wel het geld op andere wijze bij elkaar te krijgen. Eén op de tien mensen heeft geen idee of ze de kosten binnen de gestelde betalingstermijn kunnen betalen.

Lager opgeleiden en jonge mensen

Uit het onderzoek blijkt dat met name lager opgeleiden denken de kosten van de uitvaart van een dierbare niet te kunnen betalen. Maar liefst 39% van de respondenten in deze categorie zegt geen enkele mogelijkheid te zien om het bedrag binnen de betalingstermijn bij elkaar te krijgen. Van de hoog opgeleiden denkt slechts 18% dit niet te kunnen.

Ook leeftijd speelt een rol. Hoe jonger, hoe meer moeite men denkt te hebben om de uitvaartkosten te betalen. Zo geeft meer dan een derde van de mensen tot 30 jaar aan geen enkele mogelijkheid te zien om de kosten te betalen en een kwart denkt het alleen met hulp van anderen te kunnen. In de leeftijdscategorie 65 plus verwacht slechts iets minder dan een kwart moeite te hebben om de kosten te kunnen betalen.

uitvaartverzekering

Maar liefst 42 procent van de ondervraagden geven aan dat zij de uitvaartkosten van een dierbare niet kunnen betalen, of met hulp van anderen. Desondanks heeft 30 procent van de Nederlanders geen uitvaartverzekering afgesloten. Zodra een dierbare overlijdt dient er veel te gebeuren in een korte tijd, terwijl de meeste Nederlanders geen besef hebben waarmee ze geconfronteerd kunnen worden. Het is dan ook verstandig om hier tijdig over na te denken zodat de nabestaanden hier geen lasten aan ondervinden. Ook is de uitvaartverzekering in vele gevallen een oplossing, zodat de nabestaanden geen onverwachte kosten aan een uitvaart overhouden.

Onderneem actie

Heb je al een passende verzekering? Past je verzekering nog wel bij je gezinssamenstelling? Is de dekking van de verzekering nog wel hoog genoeg?
Je zit misschien ineens met veel vragen. Wij helpen je graag verder om antwoorden te vinden om deze vragen en je een passende oplossing te bieden. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of kom langs ons kantoor om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Er is al een uitvaartverzekering vanaf €0,79 per maand.