Check reisverzekering bij wilde vakantieplannen

Vlucht gemist in meivakantie? Hier heb je recht op
30 april 2018
De risico’s van bitcoins
30 april 2018
Skiën en snowboarden brengen extra risico’s met zich mee, en daarom is bij elke reisverzekering een wintersportdekking apart mee te verzekeren. Maar vergelijkbare risicovolle activiteiten zijn er ook in het zomerseizoen. Wie wil parasailen of overweegt een parachutesprong te maken doet er heel verstandig aan de voorwaarden van de reisverzekering erop na te slaan, want lang niet alle reisverzekeringen dekken deze activiteiten.
Dit blijkt uit onderzoek van MoneyView, gepubliceerd in het SpecialItem Reisverzekeringen. Doorgaans staat in de polisvoorwaarden opgesomd welke sporten en activiteiten wel of niet verzekerd zijn. Bij slechts een kwart van de reisverzekeringen zijn gevaarlijke sporten gedekt. Bij vier op de tien is dat niet het geval, bij ruim een kwart kan het alleen samen met wintersportdekking worden verzekerd en slechts enkele verzekeringen bieden een losse dekking voor gevaarlijke sporten.

Voor een dekking van medische kosten door het uitoefenen van een gevaarlijke/avontuurlijke sport moeten meestal ook geneeskundige kosten worden meeverzekerd. Verschillende reisverzekering maken voor de ongevallendekking een explicite uitsluiting voor gevaarlijke sporten. Wie dus bij het bungeejumpen, parachutespringen of parasailen een ongeluk krijgt dat leidt tot blijvende invaliditeit, krijgt bij deze verzekeraars geen uitkering