Vakantie Canarische Eilanden
6 juli 2021
autovakantie
Helft vakantiegangers kiest voor auto vanwege corona
6 juli 2021

Inmiddels staat de adviesprijs voor een liter Euro95 op 1,93 euro, maar vooral tankstations langs de snelweg duwen de prijs van een liter benzine boven de twee euro. Wie slim tankt kan op een tankbeurt makkelijk een tientje besparen.

Bij RTL schrijft Paul van Selms van United Consumers de gestegen prijzen aan de pomp vooral toe aan de gestegen olieprijzen. In het begin van de coronacrisis nam de vraag naar brandstoffen nog af, maar inmiddels is die vraag weer enorm toegenomen. De adviesprijs voor een liter benzine staat op 1,93 euro. Voor diesel is dat inmiddels 1,57 euro.

Langs de snelweg fors duurder

Veel tankstations wijken af van die adviesprijs, bij een onbemande pomp tank je goedkoper, langs de snelweg duurder. Tot voor kort deden de tankstations langs de snelweg meestal een paar cent bovenop de adviesprijs, maar dat is aan het veranderen. Steeds vaker komt er daar tot wel zeven of acht cent bij en zo duwen ze de prijs voor een liter ‘normaal’ boven de twee euro. Bovendien passen deze tankstations de prijzen soms meerdere keren per dag en zelfs ’s nachts aan, waarbij tanken in de nacht nog duurder is. Wie nu een tank van 50 liter langs de snelweg wil vullen, moet dus meer dan 100 euro afrekenen.

Minder belasting?

Meer dan de helft van de bezineprijs, 59 procent, bestaat uit belastingen. Daarom klinken er nu van uit de politiek ook de eerste signalen om daar misschien wat aan te veranderen, al geeft het kabinet daar nog geen gehoor aan.  

Het kan goedkoper

Wie slim is, stuurt de auto voor een tankbeurt even van de snelweg af, want bij een onbemande pomp is een liter benzine snel 20 cent goedkoper en dat scheelt op een volle tank een tientje. Er zijn verschillende websites zoals brandstof-zoeker.nl die de weg naar de goedkoopste pomp wijzen.