Amerika annuleert vluchten uit Europa: kun je je vakantie annuleren?

Thuis aan het werk? Zo voorkom je een hoge energierekening
1 april 2020
Dream now, Travel later
1 mei 2020

President Trump heeft bekendgemaakt dat er voor een periode van dertig dagen een inreisverbod geldt vanuit 26 Europese landen. Dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Heb je voor de komende maand een reis op de planning staan naar Amerika? Lees hier waar je recht op hebt.

Mijn vlucht naar Amerika gaat niet meer: krijg ik m’n geld terug?

Heb je al een vlucht geboekt naar Amerika? Houd dan de website van de luchtvaartmaatschappij in de gaten. KLM geeft bijvoorbeeld aan dat je de vlucht kan omboeken of een voucher kunt krijgen om later een nieuwe vlucht te boeken. De kans bestaat ook dat de luchtvaartmaatschappij zelf contact met je opneemt.

Op de website van Schiphol vind je ook meer informatie.

Hoe zit het met geboekte overnachtingen?

Heb je in Amerika een overnachting geboekt in een hotel of appartement? Wanneer je dit via een reisorganisatie hebt gedaan, kun je daar contact mee opnemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Zo heeft TUI al aangegeven dat reizen met een vertrek datum tussen 12 maart en 12 april, kosteloos kunnen worden geannuleerd of omgeboekt.

Heb je de overnachtig zelfstandig geboekt? Neem dan contact op met het hotel of appartement om de mogelijkheden te bespreken.

Ik heb een huurauto gereserveerd en al betaald: krijg ik dat terug?

Ook in deze situatie hangt het ervan af of dit via een reisorganisatie is gegaan. Als de huurauto onderdeel is van een pakketreis, krijg je je geld mogelijk terug via de reisorganisatie. Als je de auto rechtstreeks bij een verhuurbedrijf hebt gehuurd, neem dan contact op met die organisatie.

Wat vergoedt mijn reisverzekering of annuleringsverzekering?

Op een paar uitzonderingen na, zoals Aegon, biedt de reisverzekeraar in principe geen dekking. Neem hiervoor met je reisverzekeraar contact op.