Hoe verzeker je een verzameling?
2 oktober 2024
Subsidie elektrische auto’s stopt in 2025: laatste kans op voordeel
2 oktober 2024

Een groene mijlpaal voor Nederland: meer dan de helft van onze elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen. Wat betekent dit voor onze groene toekomst en hoe kun je bijdragen met je energiecontract? Hernieuwbare energie komt uit bronnen die nooit opraken, zoals wind, zon en water. Dit type energie stoot veel minder CO2 uit. Dat maakt het een duurzame keuze voor de toekomst. In de eerste helft van 2024 kwam 53% van onze elektriciteit uit deze bronnen. Dat blijkt uit CBS-cijfers

Hernieuwbare energie is de toekomst

Gebruik van hernieuwbare energie remt klimaatverandering. Minder gebruik van fossiele brandstoffen betekent minder schadelijke uitstoot. Dat is goed voor de natuur, onze gezondheid en uiteindelijk zelfs onze portemonnee.

Groene energie blijft groeien. Vooral dankzij nieuwe windparken op zee. Het doel is dat Nederland in 2050 alleen nog maar energie uit duurzame bronnen gebruikt.

Energieleveranciers investeren in duurzame projecten en bieden groene stroom aan consumenten. Kies je een groen energiecontract, dan steun je deze ontwikkeling.

Hoe groen is jouw contract?

Weet jij hoeveel van jouw stroom groen is? Veel energieleveranciers bieden verschillende soorten contracten aan, van volledig groene stroom tot deels groen. Met een duurzaam energiecontract help je de vraag naar groene energie te verhogen en stimuleer je verdere innovaties.

Je herkent deze contracten aan het klimaatbewust label van HIER Klimaatstichting. Is de stroom voor meer dan 100% groen opgewekt in Nederland? Dan krijgt een contract dit label.

Een paar leveranciers met duurzame opties:

  • Greenchoice
  • Coolblue Energie
  • Vandebron
  • Budget Energie
  • Engie
  • Eneco