Zo werkt een overbruggingshypotheek: ‘Let op bij dalende huizenprijs’
1 juni 2022
Nederland massaal aan de rookmelder: vanaf vandaag verplicht
5 juli 2022

In tegenstelling tot een gewone vakantie, kan je met het cruiseschip meer verschillende bestemmingen in één vakantie bezoeken. Ideaal dus voor wie van afwisseling houdt en meer van de wereld wil zien!

Cruiseschepen zijn zowel je vervoer als accommodatie! Je hoeft geen hotels te boeken, restaurants te zoeken of rekening te houden met vlieg- of treinschema’s. Het grootste voordeel van cruisen is dat alles voor je geregeld is. Vaak bieden de aanbieders van cruises in Nederland ook de eventuele vluchten aan. En de bezichtiging van de toeristische plaatsen aan land is meestal voor je gepland. Zo hoef je je nergens zorgen over te maken.

Een cruiseschip is een varende stad. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je op de oceaan zonder enige connectie met de buitenwereld bent. Van een medische praktijk, winkels voor de vergeten items tot WiFi. Je kan ook gebruik maken van de wasserette.

Een ander voordeel is dat de prijs ook all-inclusive is. Je hele verblijf, het vervoer zelf en alle activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen. Daardoor is het dus uiteindelijk helemaal niet zo duur als veel mensen denken. Het enige waar je nog extra geld voornodig hebt, zijn de fooien voor het personeel en de eigen persoonlijke uitgaven.

Wat is er te doen aan boord van een cruiseschip?
Er is voor elk wat wils; fitnessen, zwemmen, tennissen, voetballen, bowlen of ontspannen in de zon. Ook kun je naar de bioscoop gaan, prachtige shows kijken of een gokje wagen in het casino. Op sommige schepen kun je karten, surfen, lasergamen of zijn er botsauto’s die zeker jongeren zullen aanspreken.
In de verschillende restaurants op het schip geniet je van heerlijke gerechten.

Cruisen is ook heel geschikt voor familie’s; aan boord van het juiste cruiseschip zijn veel faciliteiten voor kinderen: kidsclub, aquapark, glijbanen, peuterbad, crèches met toezicht. Ook is er een animatieteam aanwezig om je kinderen te vermaken.

Naast alle faciliteiten aan boord zijn er diverse kindvriendelijke bestemmingen die je gedurende je cruise kunt bezoeken. Wat dacht je van een bezoek aan de alligators in de Everglades, de Disneyparken van Florida, snorkelen in de Caribbean, het grootste zeeaquarium van de Middellandse zee of zwemmen met dolfijnen op Malta?

Welke cruise rederij kiezen?

MSC Cruises, gastvrijheid en elegantie
De cruiseschepen staan bekend om hun klasse met een Italiaans tintje. Wilt u cruisen met een luxer gevoel , dan biedt de MSC Yacht Club uitkomst! Met dit schip-in -een-schip concept geniet u van alle luxe in uw eigen Yacht club met eigen zwembad, lounge, restaurant, concierge en butler service.

Holland America Line, van oorsprong een Nederlandse maatschappij
Als men niet van vliegen houdt, dan is de Holland America Line een ideale rederij, want veel van de cruises vertrekken vanuit Amsterdam of Rotterdam met bestemmingen als de Noorse Fjorden, IJsland, Groot-Brittannië en de hoofdsteden aan de Oostzee.

Royal Caribbean, genoeg te doen aan boord
Volop entertainment en spektakel aan boord van deze schepen en daarom geschikt voor alle leeftijden. De waterzone geeft veel pret met waterkanonnen, fonteinen en er kan worden gesurft in de surfsimulators. Naast de prachtige water- en ijsshow biedt Royal Caribbean een uitgebreid dagprogramma voor alle leeftijden. Dus een echte aanrader.

Aida Cruise, de Duitse gemütlichkeit
Aida Cruises is een Duitse rederij en de voertaal aan boord is ook echt Duit. Je zult versteld staan hoe aangenaam en rustig het reizen is met de Duitse medepassagiers. De vloot van 13 schepen vaart in Europa, Caribbean, Emiraten, India en Zuid-Oost Azië. Bij Aida Cruises kan men zich uitleven in veel sportactiviteiten, want aan boord hebben ze zelf hun eigen fietsen. Hoe leuk is het om een stad te bekijken per fiets en dit onder professionele begeleiding.

Celebrity Cruises, stijlvol en modern
Celebrity Cruise is in 1989 opgericht en met een vloot van 12 schepen biedt Celebrity Cruises moderne, luxe cruises aan. Het icoon X staat voor Modern LuXury met een stijlvolle inrichting. Dineren is een onvergetelijke ervaring, de aandacht die aan de gerechten wordt besteed en de perfecte service, dat maakt het elke avond weer een belevenis

Stap dit jaar eens aan boord van een luxe schip voor een onvergetelijke cruise. Je kiest zelf of je langs tropische eilanden, wereldsteden of natuurgebieden vaart. Terwijl je slaapt, vaart het schip naar de volgende haven. In de ochtend heet een nieuw uitzicht je welkom als je je gordijnen opent en ben je volledig uitgerust om een nieuwe bestemming te ontdekken. Of past een riviercruise meer bij jou? Zorgeloos genieten terwijl het veranderende landschap aan je voorbij trekt. Eén ding is zeker: met een cruise ontbreekt het je aan niets.

Cruisen is enorm in opkomst. Met een luxe schip de wereld ontdekken is voor velen een droomvakantie. En de tijd dat dit alleen voor bejaarden was weggelegd is voorbij. De meeste cruiseschepen hebben moderne faciliteiten voor jong en oud of richten zich zelfs specifiek op families.

De Reismeiden hebben al verschillende cruise-vakanties gedaan en kunnen helpen bij het boeken van een mooie cruise!

Conny van Roon & Herma Rozemuller

06 – 20 90 81 89 / 06-20 91 97 68

www.dereismeiden.nl

https://www.facebook.com/deReisMeiden/