3 tips tegen cybercriminaliteit

Wonen en energie: dit zijn de belangrijkste plannen voor 2021
6 oktober 2020
Het aantal gestrande huwelijken neemt toe. Assen en Oldambt zijn de koplopers in Drenthe en Groningen. Kijk hier hoe het zit in jouw gemeente
6 oktober 2020

1. Zorg voor een goede beveiliging 

Criminelen maken online vaak gebruik van softwarelekken. Wil je voorkomen dat je gehackt wordt? Zorg dan dat je regelmatig updates van je computer installeert, je een veilige internetverbinding gebruikt en sterke wachtwoorden verzint. Zorg ook voor een goede virusscanner. Zo maak je het internetcriminelen in elk geval niet te makkelijk. 

2. Weet waar je op moet letten 

Het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Het is dan namelijk makkelijker om internetcriminaliteit te voorkomen.

3. Volg je gevoel 

Verschijnt er een pop-up die met knipperende letters vertelt dat je een grote prijs hebt gewonnen? Dan weten we vaak wel wat we moeten doen. Snel wegklikken! Maar soms is het lastiger om te achterhalen of je met oplichting te maken hebt. Weet je wat de kenmerken zijn van online fraude? Dan kan je vaak je gevoel volgen. Vertrouw je iets niet helemaal? Check dan de betrouwbaarheid. Bij twijfel: klik niet op een link, betaal niks en geef je persoonlijke (inlog)gegevens niet door.