2018 Stedentrips Top 10

Op pad met je hoverboard? Goede kans dat je onverzekerd bent
24 augustus 2018
lening
Prinsjesdag: dit zijn de wijzigingen voor de zorgverzekering 2019
2 oktober 2018

Wat zijn de leukste stedentrips in Europa? De zomervakantie is voorbij en u heeft toch nog zin in een minivakantie, dan is een leuke stedentrip in Europa een aanrader. Welke minder bekende steden zijn de moeite waard om te bezoeken.

1. Verrassend Valencia

De havenstad Valencia aan de zuidoostelijke kust van Spanje is helemaal hot om naar toe te gaan. Deze stad heeft een sfeervol centrum en staat bekend om Kunsten en Wetenschappen. Valencia heeft ook verschillende stranden, waaronder enkele in het nabijgelegen Albufera Park, een reservaat in wetlands met een meer en wandelpaden. Bovendien komen talloze lekkernijen hier vandaan, zoals de typisch Spaanse paella Valenciana, gezonde sinaasappels, valor chocolade en het notendrankje horchata.

2. Betoverend Boedapest

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, wordt doorsneden door de rivier de Donau. De 19e-eeuwse Kettingbrug verbindt de heuvelachtige wijk Buda met het vlakke Pest. Highlights die zeker de moeite waard zijn tijdens uw bezoek aan Boedapest: Buda Castle,, het Hongaars parlementsgebouw, Fischerman’s Bastion of een van de traditionele badhuizen bijvoorbeeld Thermaal bad Szechenyi en de hippe Joodse wijk. De pittoreske Hongaarse hoofdstad wordt steeds populairder als stedentrip. Niet in de laatste plaats vanwege het goede prijsniveau

3. Pittoresk Praag

Praag, de stad met honderd torens, staat bekend om zijn oude stadsplein, het hart van zijn historische kern, met kleurrijke barokke gebouwen, gotische kerken en de middeleeuwse astronomische klok. Praag wordt ook wel gezien als één van de mooiste steden in Europa. Het historisch centrum van de Tsjechische hoofdstad staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is bijna één groot wandelgebied. Dingen om te doen: Maak een mooie wandeling over de Karelsbrug. langs de burcht, door het historische centrum en door de indrukwekkende Joodse wijk Josefov, woon een opera bij de het State Opera House of ga naar de vele bier- en wijnproeverijen en beleef de rijke Tjechishe bier- en wijncultuur.

4. Beeldig Bilbao

Bilbao, een industriële havenstad in Noord-Spanje, is omgeven door groene bergen. Het is de hoofdstad van Baskenland, een stad met wolkenkrabbers gevulde binnenstad. Bilbao staat bekend om het wereldberoemde Guggenheim Museum, de buitenkant van het museum is zeker net zo bijzonder als wat er binnen te zien is!
Eet je buik rond met huisgemaakte pintxos, drink een glaasje van de lokale ‘Chiquitos’ en ontdek daarna het nachtleven in de bruisende uitgaanswijk Abando of bezoek de overdekte Mercado de la Ribera; een schitterende markt midden in het centrum van Bilbao.

5. Stijlvol Stockholm

Helemaal in opkomst is Stockholm. De stad is gebouwd op 14 eilanden die door 57 bruggen met elkaar verbonden worden. Deze stad staat bekend als een dure stad, maar heb je niet zoveel te besteden dan kun je je er goed vermaken. Ontdek bijvoorbeeld het oude stadscentrum Gamla Stan, één van de best bewaarde Middeleeuwse stadsharten van Europa. Beleef de wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis van Stockholm, maak een gratis tour door het Zweedse Parlement (Riksdag) en bezoek de musea Vasa Museum, het Skansen Openlucht Museum en natuurlijk het beroemde ABBA museum. Ook voor lekker eten, winkelen en uitgaan is Stockholm een aanrader.

6. Levendig Lissabon

Lissabon is de nieuwe stedentrip bestemming die het helemaal gaat maken de komende jaren. Vliegtickets naar Lissabon worden steeds goedkoper en de stad is enorm veelzijdig. Lissabon met zijn kleurrijke kronkelstraatjes, de beroemde stadstram, het indrukwekkende fort Castelo de São Jorge en de statige huizen langs brede winkelstraten. Ga naar de heerlijke stranden, de verscholen markten en pleinen, of ga een avondje stappen in de sfeervolle wijk Bairro Alto en luister naar authentieke Portugese Fado in een van de muziekbarren in de wijk Alfama.

7. Karakteristiek Krakau

Krakau een stad in het zuiden van Polen heeft alles wat je zoekt, historie, kunst, fotogenieke straten, een bruisend uitgaansleven en heel veel bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Krakau is een echte studentenstad, waardoor je er talloze goedkope restaurants en cafés kunt vinden. Het centrale 13e eeuwse plein Rynek Glówny is het grootste middeleeuwse plein van Europa en is omgeven door paleizen, kerken en historische burgerwoningen. Het indrukwekkende museum van Auschwitz ligt niet ver van het centrum van Krakau. Ook de moeite waard om te bezoeken is Schindler’s Factory, de zoutmijn Wielicz en de hipste wijk in Krakau Kazmierz. Wilt u niet zo duur uit zijn voor een stedentrip dan is Krakau zeker een aanrader.

8. Verrassend Hannover

Hannover is een van de grootste steden van Duitsland, niet zo bekend, maar zeker de moeite waard om naar deze stad te gaan. Hannover heeft beslist karakter met een prachtig oud centrum, schitterende tuinen en parken, een heus barok kasteel met tuinen die een beetje aan Versailles doen denken, en geweldige musea en architectuur. Bovendien is het op de kerstmarkt echt genieten in Hannover. Schitterende gebouwen in Hannover:het Neues- en Altes Rathaus, het Sprengelmuseum, het indrukwekkende kerkje Aegidienkirche en het stadskasteel Schloss Herrenhausen. Voor gezelligheid zoekt u de wijk Linden op met oude gebouwen en de Limmerstrasse met leuke eettentjes en knusse cafés.

9. Gezellig Dublin

De Ieren zijn misschien wel het gezelligste volk ter wereld. Dat is op zich al een goede reden voor een stedentrip Dublin. Dublin groeit als nooit te voren en zit vol met hippe en trendy bars, cafés, restaurants en winkels. Maar Dublin heeft de eigen identiteit niet verloren. Belangrijkste bezienswaardigheden van Dublin: College Green, de Guiness Brouwerij, St. Patrick´s Cathedral en Temple Bar. Ga met een gids op stap die je geweldige verhalen kunt vertellen en je leuke onbekende bezienswaardigheden laat zien en je vertelt waar je een echt lekkere Guinness kunt bestellen.

10. Mooi Wenen

Een bezoek aan Wenen zal nooit tot verveling leiden. In de stad is enorm veel te zien en te doen. Naast de vele bezienswaardigheden, attracties en monumenten die de stad rijk is kun je vooral in de zomermaanden ook genieten van allerlei evenementen en festivals die vooral in de buitenlucht georganiseerd worden. Daarnaast telt Wenen ook een groot aantal musea die je dagenlang bezig kunnen houden. Bezienswaardigheden: Schloss Schönbrunn, het historische paleis Hofburg, de Weense pestzuil en rooms-katholieke Stephansdom. In november en december zijn er de gezellige kerstmarkten en een bezoek aan een opera is zeker de moeite waard.

Veel van deze steden kunt u ook ontdekken met een hop on-hop off-tour, of op de fiets voor de meer actieve vakantieganger. Wilt u een stedentrip maken e wilt u nog veel meer weten over de deze of andere steden, over vervoer, overnachtingen en excursies vraag het ConnyReizen. Ik kan u er alles over vertellen, wat de mogelijkheden zijn om uw stedentrip bijzonder te maken. Bel, app, mail mij.

Conny van Roon
06 – 20 90 81 89
www.connyreizen.nl
https://www.facebook.com/connyreizen/