Dagje naar het water: hoe ben je verzekerd?

autoschade buitenland
Autoschade in het buitenland: in 4 stappen duidelijkheid
17 augustus 2016
vakantie
Koffers kwijt? Nieuwe slippers krijg je van je reisverzekering
1 september 2016

Dagje naar het water: hoe ben je verzekerd?

De komende dagen krijgen we nog even een mooie toegift van de tot nu toe teleurstellende zomer. Veel mensen zoeken het water op voor wat verkoeling. Je denkt dan niet direct aan je verzekeringen, terwijl je veel waardevolle spullen meeneemt. En wat als je medische hulp nodig hebt of met te veel mensen in de auto stapt?

Dekking inboedelverzekering bij schade buiten de deur

De dekking van je inboedelverzekering houdt helaas op bij de voordeur. Wil je je spullen ook buitenshuis goed verzekeren? Dan kun je bij veel verzekeraars de zogenaamde buitenshuisdekking toevoegen. Bij een enkele verzekeraar zit deze er standaard bij, maar meestal is het aanvullende dekking waarvoor je extra premie betaalt. Kijk altijd goed naar de voorwaarden. Smartphones, tablets en andere elektronica zijn niet onbeperkt verzekerd. Vaak heb je ook een eigen risico.

Om je smartphone te verzekeren kun je een speciale telefoonverzekering afsluiten. Bedenk wel goed of deze verzekering zinvol is, want hij kost je ongeveer 150 euro per jaar. Voor erg kostbare spullen zoals een dure camera, kun je een kostbaarhedenverzekering overwegen. Daarmee is dat specifieke item ook op het strand goed verzekerd.

Ambulance nodig na zonnesteek

Heb je te lang in de zon gezeten en te weinig gedronken? Dan kun je een zonnesteek krijgen. Meestal helpt het om de schaduw op te zoeken en water te drinken, maar bij een ernstige zonnesteek kun je zelfs in shock raken en moet er een ambulance aan te pas komen.

Ambulancevervoer wordt vergoed door je zorgverzekering. Wel valt dit onder je eigen risico van 385 euro. Wanneer je je eigen risico in 2016 nog niet verbruikt hebt, betaal je een deel van de kosten dus zelf.

Niet lekker na zwemmen: bel huisarts

Voel je je na het zwemmen niet lekker en heb je last van bijvoorbeeld hoofdpijn, misselijkheid en/of diarree? Dan heb je mogelijk ergens gezwommen waar blauwalg in het water zit. Neem in dat geval contact op met je huisarts. Een consult bij de huisarts valt onder de basisverzekering van je zorgverzekering. Ook betaal je geen eigen risico.

Verwijst de huisarts je naar de apotheek door voor bepaalde medicijnen? Dan vallen deze meestal ook onder de basisverzekering, maar betaal je wel het eigen risico en voor sommige medicijnen een eigen bijdrage.

Op de website Zwemwater.nl zie je of je bij jou in de buurt veilig kunt zwemmen.

Te veel mensen in de auto Stap je met te veel mensen in de auto naar het strand waardoor niet iedereen in een gordel zit? Dan heeft dit gevolgen voor de dekking van je autoverzekering. Daarover lees je meer in dit artikel.

Dagje én nachtje weg

Ga je niet alleen een dagje naar het strand maar overnacht je ook in bijvoorbeeld een hotel? Dan ben je verzekerd via je doorlopende reisverzekering, ook als je in Nederland blijft. Ook kun je natuurlijk een kortlopende reisverzekering afsluiten.