Winterse bespaartips voor februari

Hypotheekrenteaftrek beperkt. Dit gaat u ervan merken
4 februari 2019
lening
De spaarrente daalt minder hard in 2019
4 februari 2019

Met deze bespaartips zit u er deze winter warmpjes bij.

1: Waar en wanneer winter-bespaarsport


Vanaf half maart is de wintersport goedkoper. Misschien wel vier maal voordeliger dan in het hoogseizoen. Last-minute boeken is ook goedkoper. Van de Alpenlanden is Frankrijk het minst duur. Maar het voordeligst zijn skigebieden in Bulgarije, Tsjechië en Turkije. Daar is niet alleen het verblijf veel goedkoper, de skipassen, materiaalhuur en restaurants zijn dat ook. En de sneeuw is even wit.

2: Winter-bespaarsport 2


Als buiten de deur eten voor jou een onmisbaar onderdeel is van de wintersportvakantie waar  maaltijden en alcohol zijn inbegrepen het voordeligst. Wanneer het vooral om de sport gaat is het voordeliger om een accommodatie met een eigen keuken te nemen, en die te delen met een groep. Je kunt dan daar koken en eten. Voor de après-ski kun je zelf voordelige slobberwijn inslaan.3: Winter-bespaarsport 3


Koop geen nieuwe wintersportkleding voor je vertrekt. Doe nog één keer met de spullen die je hebt, of leen wat bij vrienden of familie. Ná het seizoen gaat alle wintersportkleding en -materiaal in de uitverkoop. Ga na wie van de thuisblijvers nog een goede sunblock van afgelopen zomer heeft liggen. Die kun je mooi opmaken.

4: Winter-bespaarsport 4


Wanneer elke wintersportvakantie dit jaar toch nog te duur is, kun je eens een dagje gaan boarden of skiën in zo’n indoor sneeuwhal. Er zijn er zes in Nederland, en ze verschillen behoorlijk in mogelijkheden en prijs. Je kunt extra besparen door vroeg te komen, doordeweeks te gaan, of op zondagavond het tweede uur gratis te nemen.

5: Verkeerd doorverbonden 


De ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft de vergunning van twee telefoonnummers van doorschakeldienst Telinfo ingetrokken omdat men bellers standaard 10 minuten in de wacht liet staan en dan vaak de verbinding verbrak. De duizenden consumenten die tussen 7 september en 3 oktober 2018 gebeld hebben naar Telinfo, krijgen hun telefoonkosten terug vanzelf terug van hun telecomaanbieder.

6: Voordeel-Valentijn


Getrouwd zijn of samenwonen is gezonder (zo blijkt uit onderzoek) én goedkoper dan alleen wonen. Het is dus niet alleen romantisch om op Valentijn op 14 februari iets leuks te verzinnen, maar ook kostenbesparend en verstandig. Plan en strandwandeling met z’n tweeën en kras met een stok een boodschap of een hart in het zand van de branding, ga weer eens dansen (voor senioren), draai lievelingsmuziek, kook lievelingseten, of bak een hartvormige zoete of hartige taart.

7: Belastingaangifte voorbereiden


Zoek vast jaaroverzichten van inkomen-, toeslagen en banken bij elkaar. Huiseigenaren doen overzichten van betaalde hypotheekrente- en aflossing en de WOZ-beschikking (van 2018) erbij. Controleer bonnen en afschriften van aftrekbare kosten. Dan is de aangifte zo klaar.Randstad Financieel Adviesgroep BV
Randstad Financieel Adviesgroep is inmiddels een gevestigde naam in Vlaardingen en omstreken. Wij adviseren in verzekeringen en hypotheken maar ook voor leningen kunt u bij ons terecht.