Wat levert isoleren op en kun je hiervoor subsidie krijgen?
17 augustus 2015
hypotheek oversluiten
Grote verschillen in kosten bij aanpassen hypotheek
18 augustus 2015
motorverzekering

Motor verkocht: verzekering opzeggen of opschorten?

Zodra je je motor hebt verkocht, laat je het kenteken overschrijven naar de nieuwe eigenaar. Hiermee vervalt meteen jouw plicht om de motor te verzekeren. Ook hoef je geen wegenbelasting meer te betalen. Maar wat doe je eigenlijk met je motorverzekering, nadat je je motor hebt verkocht?

Motor verkocht en overgeschreven

Heb je het kenteken overgeschreven? Dan moet de nieuwe eigenaar zorgen dat de motor wordt verzekerd. Jij kunt dus in principe je motorverzekering opzeggen. Bij verkoop heb je nooit een opzegtermijn, je kunt dit meteen doen. Dit gaat niet automatisch, maar je moet zelf contact opnemen met je verzekeraar. De wegenbelasting stopt wel automatisch vanaf het moment dat het kenteken niet meer op jouw naam staat.

Verzekering opzeggen of opschorten?

Nadat je motor is overgeschreven, kun je twee dingen doen: je kunt je verzekering opzeggen of opschorten. Ben je van plan voorlopig geen motor meer te kopen? Dan kun je je verzekering het beste opzeggen. Deze wordt dan helemaal beëindigd. De eventueel te veel betaalde premie krijg je terug en je krijgt te horen hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd.

Ben je van plan om snel een nieuwe motor te kopen? Dan kun je er ook voor kiezen om je motorverzekering tijdelijk stop te zetten (opschorten). De betaalde premie blijft gewoon bij je verzekeraar staan, totdat je weer gebruik wilt maken van de verzekering. Ook de opbouw van je schadevrije jaren wordt tijdelijk stopgezet. De maanden die je eventueel hebt opgebouwd, komen daardoor niet te vervallen.

Heb je weer een motor gekocht? Dan bel je even met je verzekeraar om het nieuwe kenteken op je polis te laten zetten. De betaalde premie zullen ze gebruiken voor je nieuwe motor en de opbouw van schadevrije jaren loopt verder door.

motorverzekering afsluiten

Heb je een nieuwe motor gekocht, dan ben je weer verplicht deze te verzekeren vanaf het moment dat het kenteken op jouw naam staat. Sluit dan direct online een motorverzekering af, of neem even contact met ons op en dan regelen wij de afhandeling van je aanvraag.

Randstad Financieel Adviesgroep BV
Randstad Financieel Adviesgroep is inmiddels een gevestigde naam in Vlaardingen en omstreken. Wij adviseren in verzekeringen en hypotheken maar ook voor leningen kunt u bij ons terecht.