Bespaar op je autoverzekering met een lichtere auto!

Na jullie bruiloft heerlijk ontspannen op vakantie? 
31 maart 2018
Vakantiestress
30 april 2018

ongeren betalen enorm veel premie voor hun eerste autoverzekering. Volgens een online vergelijkingswebsite zijn jongvolwassenen gemiddeld 1.266 euro per jaar kwijt voor een WA-verzekering. Dat is 53 procent meer dan twee jaar geleden. Als beginnend bestuurder wordt het merk en type van je eerste auto daarom steeds belangrijker.

Dat jongeren meer betalen voor hun autoverzekering is niet nieuw. In de leeftijdscategorie tussen 18 en 25 wordt nu eenmaal relatief veel schade gereden. Daardoor is het risico voor de verzekeraar groter en de premie hoger. De stijging is echter wel fors. Jarenlang hebben autoverzekeraars elkaar sterk beconcurreerd op de premie, maar dat is vooral de laatste twee jaar aan het veranderen.

Hoe bespaar je op je autoverzekering?

Om te kunnen besparen op je autoverzekering, moet je wat verder kijken dan alleen de verzekering zelf. Het merk en type van je auto zijn ook belangrijke factoren voor je premie. Auto’s die onder jongeren populair zijn, hebben vaak een wat hoger tarief. Een Volkswagen Golf is zo’n auto die over het algemeen wat duurder is dan een andere auto uit dezelfde klasse.

Wat maakt de ene auto goedkoop en de andere duurder om te verzekeren? Behalve de populariteit onder jongeren speelt ook vermogen en gewicht van de auto een belangrijke rol. Lichte auto’s zonder al te veel pk’s onder de motorkap zijn daarom de voordeligste keuze om schadevrije jaren mee op te bouwen. Bijkomend voordeel: met een lichte auto bespaar je ook flink op de wegenbelasting!

Lichter is goedkoper

Om je alvast een beetje in de goede richting te helpen: dit zijn momenteel de lichtste personenauto’s op de markt:

  • Suzuki Celerio (790 kilo)
  • Toyota Aygo, Citroën C1 en Peugeot 108 (815 kilo)
  • Kia Picanto (830 kilo)
  • Fiat 500, Volkswagen Up, Seat Mii en Skoda Citigo (840 kilo)

Oudere auto’s nog lichter

Als je 18 bent en net je rijbewijs hebt, zijn nieuwere auto’s meestal nog geen optie. Tussen de oudere modellen zijn gelukkig nog veel lichtere auto’s te vinden die je qua verzekering zeker niet de hoofdprijs kosten. Hier een drietal vedergewichten die je lasten kunnen drukken:

  • Fiat Seicento (705 kilo)
  • Suzuki Alto (705 kilo)
  • Renault Twingo (795 kilo)

Ben je op zoek naar een voordelige autoverzekeringen? Goed vergelijken loont altijd. Vergeet niet ook goed de voorwaarden naast elkaar te leggen. Hoeveel meer ga je bijvoorbeeld betalen na schade? En wat is de nieuwwaarderegeling? Kijk voor een voordelige en kwalitatief goede autoverzekering op wegwijs.nl/vergelijken/autoverzekering.

Randstad Financieel Adviesgroep BV
Randstad Financieel Adviesgroep is inmiddels een gevestigde naam in Vlaardingen en omstreken. Wij adviseren in verzekeringen en hypotheken maar ook voor leningen kunt u bij ons terecht.