5 tips voor een zorgeloze wintersport

lening
De spaarrente daalt minder hard in 2019
4 februari 2019
Politie krijgt meer bevoegdheden tegen cybercrime
2 maart 2019

Het wintersportseizoen is in volle gang. Waar we het in Nederland met een paar centimeter moeten doen, hebben de meeste wintersportgebieden over sneeuwhoogte niet te klagen. Een fijn vooruitzicht als je je wintersportvakantie nog tegoed hebt! Wil je alles goed geregeld hebben, ook als het anders loopt dan verwacht? Met onze tips kom je een heel eind.

1. Reisverzekering met wintersportdekking

Eén van de belangrijkste tips: zorg voor een reisverzekering met wintersportdekking. Alleen met deze dekking is je reisverzekering geldig tijdens de wintersport. Je hoopt natuurlijk niet dat het nodig is, maar moet je van een berg gered worden met een ‘banaan’ of helikopter? Dan worden de kosten alleen vergoed als je wintersportdekking hebt. Hetzelfde geldt als je je skilessen of gehuurde ski’s moet annuleren wegens ziekte of een ongeval.

2. Geneeskundige kosten: reisverzekering vs. zorgverzekering

Heb je spoedeisende medische zorg nodig? Bijvoorbeeld doordat je met net iets te veel zelfvertrouwen van de berg raasde en harder (of later) tot stilstand kwam dan de bedoeling was? Dan zijn de kosten tot het Nederlandse tarief gedekt door je basiszorgverzekering. Maar zorgkosten in het buitenland kunnen soms flink hoger zijn. Kijk daarom eerst of je een aanvullende zorgverzekering hebt die deze kosten vergoedt. Is dat niet zo? Dan adviseren wij je om deze kosten mee te verzekeren op je reisverzekering.

3. Off-piste skiën vaak niet verzekerd

Noemen ze jou de koning of koningin van de piste, maar ben je zelf toch op zoek naar wat meer uitdaging? Dan klinkt off-piste skiën misschien als een goed idee. Maar vergis je niet, want de kans op ongelukken is relatief groot. Om die reden ben je off-piste bij de meeste verzekeraars niet verzekerd voor (letsel)schade. Bij sommige is dit wel mogelijk, onder een aantal voorwaarden. Check dit dus goed voordat je van huis gaat.

4. Regel een goede pechhulp

Natuurlijk zit je er niet op te wachten dat je met autopech stil komt te staan, of dat je door een lege accu helemaal niet weg kunt. Om snel geholpen te worden als dit tóch gebeurd heb je een goede pechhulp nodig. Heb je die al? Check dan of je ook in het buitenland recht hebt op hulp. Heb je die nog niet? Dan kun je ook de dekking ‘automobilistenhulp’ toevoegen aan je reisverzekering.

5. Ingesneeuwd; wat nu?

Een dikke laag sneeuw is één van de ingrediënten van een geslaagde wintersport. Maar je kunt het ook overdrijven. Kun je je vakantieadres niet bereiken omdat deze is ingesneeuwd? Dan is dit in de meeste gevallen niet verzekerd. Alleen als je een ‘allrisk reisverzekering’ hebt én er een negatief reisadvies geldt, kun je recht hebben op een vergoeding. Maar andersom kan natuurlijk ook, dat je aan het eind van je vakantie niet meer naar huis kan. De kosten voor het langere verblijf kun je dan declareren op je reisverzekering. De voorwaarden verschillen wel per verzekeraar. Neem daarom altijd even contact op met je verzekeraar om te vragen waar je recht op hebt.